Microsoft .NET

Het .NET framework is een verzameling van regels, richtlijnen en standaarden voor het ontwikkelen van moderne applicaties. Dit kunnen Windows applicaties zijn, maar ook applicaties speciaal voor het internet zoals websites en webapplicaties. Het Framework is ontwikkeld is door Microsoft. Het eerste Framework is ontstaan in 2002 maar inmiddels zijn er meerdere versies van .NET ontwikkeld. Voor ontwikkelaars is het .NET Framework een uitgebreid en consistent programmeermodel voor het bouwen van toepassingen die op verschillende platformen kunnen draaien en voorziet in een naadloze en veilige communicatie.


Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem ontwikkeld door Microsoft. Het doel van een database is om gegevens in op te slaan zodat deze op elk gewenst moment opgevraagd of bewerkt kunnen worden. Webapplicaties zoals webshops maken nagenoeg allemaal gebruik van een database. Hierin staan artikelgegevens, klantgegevens en alles wat nodig is om een een webapplicatie te kunnen draaien op het internet. Zonder databasesysteem zou een webshop beheren een haast ondoenlijke klus worden. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van prijzen in een webshop. Zonder database zouden alle pagina's die de prijzen tonen handmatig aangepast moeten worden. Met een database is dit niet nodig. De prijzen worden in de database aangepast en de artikelpagina's 'lezen' de prijzen uit. Een database onderhouden is veruit de makkelijkste manier om data op een website / webapplicatie te tonen.


Clientside Technologie

Jquery
jQuery is een lichtgewicht open source JavaScript-bibliotheek, dat in relatief korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest populaire bibliotheken op het web. Een groot deel van de aantrekkingskracht van jQuery is dat het mogelijk is om efficiƫnt HTML-elementen te vinden en deze te manipuleren met een minimum aan regels code.

Bootstrap
Bootstrap is een CSS-framework dat verschillende mogelijkheden biedt om snel professionele websites te ontwikkelen. Dit framework zorgt er voor dat een website of webapplicatie een consistente uitstraling heeft en bovendien makkelijk aan te passen is met andere kleurenschema's en thema's.

Projecten